OŘECHOVÉ SUŠENKY

Velmi dobré, velmi zdravé a velmi rychlé.
Umeleme 100 g vlašských ořechů a dobře je promícháme se třemi lžícemi kokosového másla (měla jsem doma udělané) a třemi lžícemi tekutého Sladovitu (ječného sladu). Vzniklé těsto rozdělíme na 15 dílů, vytvarujeme placičky a pečeme při 200 stupních 8 - 10 minut.


4 komentáře:

  1. Ty vypadají prudce jedle.
    Evi, prosím, chápu dobře, že z toho množství je 15 sušenek?
    A moc prosím kokosové máslo děláš jak?
    Díky.
    Krásné dny a díky za tolik krásné inspirace a návodů a receptů.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pouhých 15 sušenek :) Já je používám do pudinků místo piškotů na dno misky. Kokosové máslo (a další ořechová másla) dělám tak, že dlouho mixuju ve výkonném robotu kokos (nebo ořechy) dokud nemají hladkou, polotekutou konzistenci. Krásné dny i vám!

      Vymazat
    2. Ptám se, abych přepočítala na naši větší rodinu, jak zbnásobit množství:-)
      Evi, díky za vysvětlení. Takže dlouho mixovat a pak uchovávat v ledničce? A jaké další využití takových másel, prosím?
      Krásné dny.
      A díky za tolik inspirace.
      Bohunka

      Vymazat
    3. Ano, přesně tak. Oříšková másla se přidávají do nejrůznějších krémů, do těst, do ovesné kaše, dají se natírat na pečivo jako pomazánka. Například z másla z vlašských ořechů je vynikající žampionová paštika :)

      Vymazat