V míse promícháme 180 g polohrubé mouky, 70 g celozrnné špaldové mouky, 50 g celozrnné žitné mouky, špetku soli, 100 g kokosového (nebo obyčejného) cukru, 4 lžíce strouhaného kokosu, 4 lžíce kakaa, lžičku mleté skořice, 2 lžičky kypřicího prášku, 100 ml slunečnicového oleje a 300 ml mandlového (či jiného rostlinného) mléka. Těsto rozetřeme do menšího (25/40 cm) vymaštěného pekáčku a hustě poklademe rozpůlenými meruňkami (peckovité ovoce klademe na koláče vždy zásadně řeznou plochou nahoru, aby nevyschlo a nespálilo se) a pečeme při 180 stupních asi 40 minut podle výkonnosti trouby.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
MERUŇKOVÝ KOLÁČ S KAKAEM
Výborný koláč na nedělní odpoledne 
V míse promícháme 180 g polohrubé mouky, 70 g celozrnné špaldové mouky, 50 g celozrnné žitné mouky, špetku soli, 100 g kokosového (nebo obyčejného) cukru, 4 lžíce strouhaného kokosu, 4 lžíce kakaa, lžičku mleté skořice, 2 lžičky kypřicího prášku, 100 ml slunečnicového oleje a 300 ml mandlového (či jiného rostlinného) mléka. Těsto rozetřeme do menšího (25/40 cm) vymaštěného pekáčku a hustě poklademe rozpůlenými meruňkami (peckovité ovoce klademe na koláče vždy zásadně řeznou plochou nahoru, aby nevyschlo a nespálilo se) a pečeme při 180 stupních asi 40 minut podle výkonnosti trouby.
V míse promícháme 180 g polohrubé mouky, 70 g celozrnné špaldové mouky, 50 g celozrnné žitné mouky, špetku soli, 100 g kokosového (nebo obyčejného) cukru, 4 lžíce strouhaného kokosu, 4 lžíce kakaa, lžičku mleté skořice, 2 lžičky kypřicího prášku, 100 ml slunečnicového oleje a 300 ml mandlového (či jiného rostlinného) mléka. Těsto rozetřeme do menšího (25/40 cm) vymaštěného pekáčku a hustě poklademe rozpůlenými meruňkami (peckovité ovoce klademe na koláče vždy zásadně řeznou plochou nahoru, aby nevyschlo a nespálilo se) a pečeme při 180 stupních asi 40 minut podle výkonnosti trouby.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Žádné komentáře:
Okomentovat