RAKYTNÍK V MEDU

V době chřipek, angín, kašlů, zánětů dýchacích cest a různých viróz je tahle medicínka velmi prospěšná. Rakytník otrháme, vložíme do čisté zavařovačky a zalijeme tekutým medem. Promícháme, a v uzavřené sklenici skladujeme v chladničce. Při potížích užíváme dvě až tři lžičky denně.


3 komentáře:

  1. My ho doma děláme tak, že rakytník propasírujrme přes sítko (nejdřív krátce promixujeme misku rakytníku tyčovým mixérem, aby se narušily slupky) a propasírovanou hustou šťávu smícháme s medem. Pijeme každé ráno čerstvé (množství asi tak malý panák pro jednoho) po celou rakytníkovou sezónu. I se sbíráním a přípravou pro čtyři lidi to vezme tak 20 minut.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak to děláte, že vám šťáva z rakytníku v medu nevykvasí? Mě stoupne nahoru a zkvasí. Nějak extra mi to nevadí, protože to promíchám, ale nevím, zda nedělám někde něco špatně.

    OdpovědětVymazat