CIZRNA S TEMPEHEM A RAJČATY

Moc dobré jídlo z cizrny a rajčat, tentokrát zcela bez indického koření 
Večer namočíme 150 g cizrny do teplé vody se lžící jablečného octa, druhý den propláchneme v cedníku, vložíme do hrnce, přidáme kousek mořské řasy kvůli jódu a vaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.
Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme na droboučké kostičky nakrájený oloupaný batát, 3 prolisované stroužky česneku a 200 g smaženého tempehu, po chvíli také uvařenou cizrnu i s řasou, 700 g oloupaných a nakrájených rajčat, 5 sušených rajčat naložených v oleji nakrájených na nudličky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě 25 minut. Zjemníme 250 ml rostlinné smetany. Podáváme s dušenou rýží.


Žádné komentáře:

Okomentovat