FAZOLE S KYSANÝM ZELÍM

Úsporné jídlo z vlastních zdrojů, nadto velmi zdravé! K obědu si to ale nedávejte, pokud chcete jít večer na rande 
200 g velkých strakatých fazolí namočíme přes noc do 750 ml vody a druhý den v téže vodě uvaříme do poloměkka. Vmícháme 200 g pokrájeného kysaného zelí a 200 g najemno nastrouhané máslové (nebo jiné) dýně. Dusíme, dokud se všechna voda neodpaří a fazole i zelí nezměknou. Osolíme, okyselíme lžící jablečného octa, pokud je třeba, a vmícháme 4 pokrájené cibule osmahnuté na dvou lžících oleje dozlatova. Jíme jen tak nebo s chlebem, můžeme použít i jako přílohu.


3 komentáře:

  1. Kombinace fazole, zelí, dýně, cibule... mě trochu děsila, ale chuťově skvělé! Přidala jsem jen malou lžičku uzené papriky pro ovonění a fakt výborné jídlo!

    OdpovědětVymazat
  2. To pak ale spíš chutná jako fazolový salát ne?

    OdpovědětVymazat