DÝŇOVÉ NOKY SE ŠPENÁTOVOU OMÁČKOU

Moc dobré, jemné jídlo.
Uvaříme ve slupce 1/2 kg brambor a prolisujeme je. Uvaříme též 1/2 kg neoloupané dýně hokaido, zbavené semínek, a rozmixujeme ji s trochou vody, ve které se vařila, ponorným mixérem na pyré. Brambory a dýni promícháme, přidáme 1 lžíci Hrašky rozmíchané v troše vody dohladka, lžičku soli a 200 g hrubé mouky. Dobře prohněteme v těsto, vykrajujeme lžící noky a ihned je zavařujeme do vroucí osolené vody, kde je vaříme asi 5 minut po vyplavání na hladinu. Podáváme s omáčkou: na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme 350 g pokrájeného špenátu, osolíme a ve vlastní šťávě dusíme asi 10 minut. Vlijeme 125 ml rostlinné smetany a rozmixujeme ponorným mixérem.


Žádné komentáře:

Okomentovat