DUŠENÁ BAREVNÁ MRKVIČKA

Vlastně to není ničím zvláštní recept, jen mrkev je trochu barevnější  Přidala jsem sezam, to je asi jediná inovace klasiky.
Ale s novými brambůrky je to fakt bašta!
Pokrájenou cibuli osmahneme na dvou lžících oleje, přidáme kilo různobarevné (nebo obyčejné červené) mrkve nakrájené na kolečka, okořeníme stroužkem utřeného česneku, trochou kari, rozmarýnem a oreganem. Přidáme lžíci sezamu, podlijeme naběračkou vody a zvolna dusíme asi 20 minut do poloměkka. Zaprášíme lžící hladké mouky, promícháme a ještě pět minut povaříme. Vypneme plotýnku a zjemníme 100 ml rostlinné smetany, prohřejeme a odstavíme. Dochutíme lžící Umeocta. Pokud je třeba, osolíme; skvělá je Bambova sůl, pokud ji znáte.


Žádné komentáře:

Okomentovat