DUŠENÁ BAREVNÁ MRKVIČKA

Vlastně to není ničím zvláštní recept, jen mrkev je trochu barevnější  Přidala jsem sezam, to je asi jediná inovace klasiky.
Ale s novými brambůrky je to fakt bašta!
Pokrájenou cibuli osmahneme na dvou lžících oleje, přidáme kilo různobarevné (nebo obyčejné červené) mrkve nakrájené na kolečka, okořeníme stroužkem utřeného česneku, trochou kari, rozmarýnem a oreganem. Přidáme lžíci sezamu, podlijeme naběračkou vody a zvolna dusíme asi 20 minut do poloměkka. Zaprášíme lžící hladké mouky, promícháme a ještě pět minut povaříme. Vypneme plotýnku a zjemníme 100 ml rostlinné smetany, prohřejeme a odstavíme. Dochutíme lžící Umeocta. Pokud je třeba, osolíme; skvělá je Bambova sůl, pokud ji znáte.


3 komentáře:

  1. Dušená mrkev je super věc. :) Já do ní ještě dávám trochu domácí čokolády ze stroje na čokoládu. Dělám si ji doma sám, mám výrobník přímo z firmy Cesk, takže je to fakt kvalita a práce s tím je doceal jednoduchá. Sice to tomu chce dát trochu péče a je samozřejmě jednodušší zajít si do obchoďáku, na druhou stranu ta kvalita je ale úplně jinde. :) A do té dušené mrkve je trochu čokolády fakt super věc. Krásně to zjemní, ale zároveň to tomu dá příjemnou sladkost. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám že si také hodně potrpíte na nějaké té zeleni a obecně zdravé stravě. Tak to by vás určitě z vitamínů a doplňků stravy mohl zaujmout kotvičník nebo ne? Koukněte na to, já si díky tomu naprosto změnila život. Je to skvělý doplněk, jen co je pravda.

    OdpovědětVymazat