ZAPEČENÁ RÝŽE S HRÁŠKEM A SÓJOVÝM MASEM

Obyčejné, ale chutné jídlo.
100 g sójových nudliček uvaříme v 1 l zeleninového vývaru a necháme je v něm vychladnout. Do pekáčku nakrájíme cibuli, vložíme uvařené nudličky, přidáme 2 lžíce oleje a 2 lžíce Shiokoji (pokud nemáme, použijeme Shoyu). Promícháme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů bez pokličky 40 minut. Mezitím uvaříme nebo udusíme 400 g jasmínové rýže tak, jak jsme zvyklí a hotovou rýži vmícháme k upečenému sójovému masu spolu s 250 g čerstvého hrášku. Vrátíme do trouby a pečeme ještě 15 minut. Podáváme se salátem.


3 komentáře:

  1. Máte opravdu originální jídla a váš web mě velice baví. Chci se zeptat, doma máte velkou troubu, nebo takovou tu mini stolní ? My zatím pročítali testy a nejsme zatím úplně jistí, kterou chceme :-)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, díky :)
      Dlouhá léta jsem měla pouze malou chalupářskou troubu se dvěma plotýnkami nahoře, ale vyměnila jsem tři za sebou, byly hrozně poruchové. Nakonec jsem koupila běžnou vestavěnou troubu, nijak drahou a k tomu tříplotýnkový vařič a jsem spokojená. Pokud bych dnes zařizovala znovu domácnost, koupila bych klasický sporák nebo vestavěnou troubu a varnou desku k tomu.

      Smazat
  2. Děkuji moc za Vás komentář. To je velice fajn :-) My stále uvažujeme o té mini troubě. Doma máme také klasický sporák a je to pro nás o dost lepší!

    OdpovědětSmazat