KOLÁČ S ČERNÝM RYBÍZEM

Bleskový a výborný. Vymyslela ho moje dcera Bára původně s borůvkami, ale i s černým rybízem stojí za pozornost 
V míse promícháme 100 g hladké mouky, 70 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 50 g rapadury (či cukru), půl lžičky kypřicího prášku, 4 lžíce kokosového oleje a 5 lžic vody. Rukou dobře prohněteme a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím dobře rozšleháme 1 kelímek (200 g) rostlinné kysané smetany z Lidlu (značka Planton), 200 ml rostlinného mléka, lžičku mleté pomerančové kůry, 50 g rapadury a 2 vrchovaté lžíce Solamylu. Těsto roztlačíme do vymaštěné koláčové formy, necháme zvýšené okraje. Nalijeme krém a posypeme 300 g černého rybízu. Pečeme při 200 stupních půl hodiny. Necháme vychladnout a krájíme. Mňam!


1 komentář:

  1. Naprosto dokonalý koláč, snědla bych ho snad i na posezení...a úplně sama!
    Dala jsem do něj borůvky a krém vylepšila přezrálým banánem:))

    OdpovědětSmazat