Jsou výborné a je jich asi 18 :)
Propláchneme 50 g červené čočky
a uvaříme ji spolu se 150 g mrkve a 150 g kapusty ve slané vodě
doměkka, přecedíme přes cedník a necháme důkladně
okapat.
Propláchneme 400g plechovku červených fazolí a dáme
je do mixéru. Přidáme čočku, mrkev i kapustu, které předem
trochu pokrájíme, nakrájenou cibuli, sůl, 2 stroužky česneku, 2
lžíce uzeného lahůdkového droždí, lžičku uzené papriky,
lžičku směsi koření na mletá masa a 3 lžíce olivového oleje.
Rozmixujeme na pastu a tu podle potřeby zahustíme strouhankou
(ideálně z domácího pečiva). Tvarujeme karbanátky, ty obalujeme
ve strouhance a rovnáme na plech s pečicím papírem. Zakryjeme
fólií a necháme hodinu chladit. Teď v zimě stačí dát plech na
balkon či za okno.
Sejmeme fólii, každý karbanátek potřeme
olivovým olejem a pečeme v troubě při 200 stupních 15 minut.
Poté obrátíme a ještě 15 – 20 minut dopečeme.
Podáváme
s brambory a salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat