KARBANÁTKY S LUŠTĚNINAMI A ZELENINOU

 Jsou výborné a je jich asi 18 :)

Propláchneme 50 g červené čočky a uvaříme ji spolu se 150 g mrkve a 150 g kapusty ve slané vodě doměkka, přecedíme přes cedník a necháme důkladně okapat.
Propláchneme 400g plechovku červených fazolí a dáme je do mixéru. Přidáme čočku, mrkev i kapustu, které předem trochu pokrájíme, nakrájenou cibuli, sůl, 2 stroužky česneku, 2 lžíce uzeného lahůdkového droždí, lžičku uzené papriky, lžičku směsi koření na mletá masa a 3 lžíce olivového oleje. Rozmixujeme na pastu a tu podle potřeby zahustíme strouhankou (ideálně z domácího pečiva). Tvarujeme karbanátky, ty obalujeme ve strouhance a rovnáme na plech s pečicím papírem. Zakryjeme fólií a necháme hodinu chladit. Teď v zimě stačí dát plech na balkon či za okno.
Sejmeme fólii, každý karbanátek potřeme olivovým olejem a pečeme v troubě při 200 stupních 15 minut. Poté obrátíme a ještě 15 – 20 minut dopečeme.
Podáváme s brambory a salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat