Opravdová delikatesa! Chuť je samozřejmě závislá na chuti použitého ovoce. Já mám směs jablek, hrušek, švestek, meruněk, ostružin, moruší, banánů, brusinek, hrozinek, kustovnice a manga.
100 g sušeného ovoce namočíme na 2 hodiny do čisté vody, poté slijeme (vodou můžeme třeba osladit dětem čaj) a necháme okapat.
Z 250 g celozrnné špaldové mouky, špetky soli, 1 lžíce margarínu (např. Alsan) a 150 ml horkého rostlinného mléka zpracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočívat pod mísou v teple kuchyně.
Z těsta rozválíme tenkou placku a tu nakrájíme na jednotlivé díly. Na ně rozdělíme hromádky sušeného ovoce, zabalíme a zavařujeme do vroucí vody. Vaříme 8 minut.
Na talíři sypeme nasucho praženými ořechy podrcenými v hmoždíři s troškou rapadury (či cukru) a mastíme ořechovým olejem.
Z tohoto množství dostaneme přibližně 15 – 16 knedlíčků.
Žádné komentáře:
Okomentovat