TOUSTOVÝ CHLEBA SE ŠPENÁTEM A DÝNÍ

Vydrží déle vláčný, a to právě díky dýni v těstu.

Rozmixujeme 100 g špenátu (klidně mraženého), 300 g na nudličky nastrouhané dýně gigant (není tak moučná jako hokkaido a k tomuto účelu se hodí lépe) a 50 – 100 ml teplé vody (vodu můžeme přidat až později do těsta, takže raději zpočátku dáme méně). Zpracujeme měkké těsto z 350 g hladké bílé mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, 50 g pohankové mouky, 10 g instantního droždí, lžičky soli, lžičky sušeného oregana, 50 ml olivového oleje a rozmixované zeleniny. Necháme v teple hodinu kynout pod pokličkou, poté ještě jednou prohněteme, zformujeme váleček a ten vložíme do dobře vymaštěné chlebové formy, kde ho necháme ještě 20 minut kynout. Posypeme semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny. 



Žádné komentáře:

Okomentovat