4 – 5 porcí
V
misce zpracujeme těsto ze 150 g celozrnné špaldové mouky, 1
lžičky kypřicího prášku, 1 lžičky pasty z česnekových
výhonků (nebo 1 utřeného stroužku česneku), 1 lžíce oleje,
soli a 70 ml rostlinného mléka. Těsto rozválíme na tenkou
placku, kterou nakrájíme na široké nudle a ty narovnáme na tác
a necháme pár hodin v chladničce odpočívat.
Na lžíci
oleje osmahneme v hluboké pánvi pokrájenou cibuli a 360 g domácího
fazolového tempehu (můžeme použít i běžný koupený tempeh).
Osolíme, okořeníme pepřem, oreganem, sušeným česnekem a chilli
podle chuti. Jakmile je tempeh opečený dozlatova, vmícháme 180 g
mrkve nakrájené na kostičky a jednu malou nakrájenou hlávku
brokolice včetně košťálu (růžičky přidáme až na posledních
pět minut varu). Přidáme půl litru zeleninového vývaru a 1
lžíci špaldové mouky se lžičkou oleje ve formě hrudky těsta
(ta se rozvaří a směs zahustí). Vaříme 20 minut.
Nudle
uvaříme doměkka (trvá to asi 8 minut) v osolené vodě a vmícháme
je spolu se 120 g špenátu a 170 g hrášku do pánve. Krátce
povaříme. Dochutíme 2 lžícemi tamari a 2 lžícemi umeocta.
Žádné komentáře:
Okomentovat