ZELENINOVÝ EINTOPF S FAZOLOVÝM TEMPEHEM

 4 – 5 porcí

V misce zpracujeme těsto ze 150 g celozrnné špaldové mouky, 1 lžičky kypřicího prášku, 1 lžičky pasty z česnekových výhonků (nebo 1 utřeného stroužku česneku), 1 lžíce oleje, soli a 70 ml rostlinného mléka. Těsto rozválíme na tenkou placku, kterou nakrájíme na široké nudle a ty narovnáme na tác a necháme pár hodin v chladničce odpočívat.
Na lžíci oleje osmahneme v hluboké pánvi pokrájenou cibuli a 360 g domácího fazolového tempehu (můžeme použít i běžný koupený tempeh). Osolíme, okořeníme pepřem, oreganem, sušeným česnekem a chilli podle chuti. Jakmile je tempeh opečený dozlatova, vmícháme 180 g mrkve nakrájené na kostičky a jednu malou nakrájenou hlávku brokolice včetně košťálu (růžičky přidáme až na posledních pět minut varu). Přidáme půl litru zeleninového vývaru a 1 lžíci špaldové mouky se lžičkou oleje ve formě hrudky těsta (ta se rozvaří a směs zahustí). Vaříme 20 minut.
Nudle uvaříme doměkka (trvá to asi 8 minut) v osolené vodě a vmícháme je spolu se 120 g špenátu a 170 g hrášku do pánve. Krátce povaříme. Dochutíme 2 lžícemi tamari a 2 lžícemi umeocta.



Žádné komentáře:

Okomentovat