Chtěla jsem vyzkoušet domácí cannelloni, ale nevěděla jsem, jak to jinak
udělat, než že plát těsta stočím jako palačinku, tak jsem to nazvala prostě
„plněné těstoviny“, ale můžete totéž udělat s kupovanými cannelloni.
Nejdříve nakrájejte dvě cibule a čtyři stroužky česneku.
Pokud máte čerstvý špenát, použijte ten, pokud ne, stačí zmrazený. Na
oleji necháme zpěnit jednu posekanou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme 800
g špenátu, podlijeme smetanou nebo mlékem, osolíme a dusíme asi 15 minut.
Pokrájíme 100 g sušených rajčat naložených v oleji. Na oleji zpěníme jednu cibuli, dva stroužky
česneku, přidáme rajčata, podlijeme sklenkou bílého vína a vydusíme. Přidáme 200 ml zeleninového
vývaru a 200 g passaty a rozmixujeme.
Ze 400 g hrubé mouky, špetky soli, 3 vajec, lžíce olivového oleje a 1
lžíce vody zpracujeme tuhé těsto, zavoláme silného muže a poprosíme ho, aby
jej vyválel do tenka, protože to je
hrozná dřina.
Z těsta nařežeme díly asi 15/15 cm (bude jich asi 12).
Na dno zapékací misky dáme trochu rajčatové omáčky.
Dušený špenát necháme trochu zchladnout a plníme jím díly těsta, které stočíme jako palačinky a narovnáme je do zapékací misky.
Takto zaplníme celé dno misky, pěkně jednu trubičku vedle druhé.
Na povrch rozprostřeme omáčku a posypeme strouhaným parmazánem.
Pečeme asi půl hodiny na 200 stupňů. Budete toho mít málo.
Žádné komentáře:
Okomentovat