DOMÁCÍ PLNĚNÉ TĚSTOVINY SE ŠPENÁTEM


Chtěla jsem vyzkoušet domácí cannelloni, ale nevěděla jsem, jak to jinak udělat, než že plát těsta stočím jako palačinku, tak jsem to nazvala prostě „plněné těstoviny“, ale můžete totéž udělat s kupovanými cannelloni.
Nejdříve nakrájejte dvě cibule a čtyři stroužky česneku.
Pokud máte čerstvý špenát, použijte ten, pokud ne, stačí zmrazený. Na oleji necháme zpěnit jednu posekanou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme 800 g špenátu, podlijeme smetanou nebo mlékem, osolíme a dusíme asi 15 minut.
Pokrájíme 100 g sušených rajčat naložených v oleji.  Na oleji zpěníme jednu cibuli, dva stroužky česneku, přidáme rajčata, podlijeme sklenkou bílého vína a vydusíme. Přidáme 200 ml zeleninového vývaru a 200 g passaty a rozmixujeme.
Ze 400 g hrubé mouky, špetky soli, 3 vajec, lžíce olivového oleje a 1 lžíce vody zpracujeme tuhé těsto, zavoláme silného muže a poprosíme ho, aby jej  vyválel do tenka, protože to je hrozná dřina.
Z těsta nařežeme díly asi 15/15 cm (bude jich asi 12).
Na dno zapékací misky dáme trochu rajčatové omáčky.
Dušený špenát necháme trochu zchladnout a plníme jím díly těsta, které stočíme jako palačinky a narovnáme je do zapékací misky.
Takto zaplníme celé dno misky, pěkně jednu trubičku vedle druhé.
Na povrch rozprostřeme omáčku a posypeme strouhaným parmazánem.
Pečeme asi půl hodiny na 200 stupňů. Budete toho mít málo.


















Žádné komentáře:

Okomentovat