DUŠENÁ ŘEDKEV S KŘENOVOU OMÁČKOU

Výborné a zajímavé jídlo pro milovníky omáček.
Jednu velkou ředkev oloupeme, nakrájíme na kousky. Rozehřejeme lžíci másla, necháme na něm změknout pokrájenou cibuli, přidáme ředkev, zalijeme 100 ml vývaru, přidáme lžíci cukru, osolíme a podusíme doměkka asi deset minut.
Rozehřejeme tři lžíce másla a osmahneme na něm 5 lžic celozrnné mouky, umícháme jíšku, zředíme ji 500 ml vývaru a 100 ml mléka, rozšleháme, povaříme pět minut, přidáme 50 g oloupaných a nasekaných mandlí a pět lžic čerstvě nastrouhaného křenu (Kdo má rád ostřejší chuť, přidá křen až nakonec a už nevaří). Osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a krátce povaříme. 
Podáváme s dušenou rýží.



více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

4 komentáře:

  1. Evi,můžu se zeptat,myslíte,že by se dala použít i vodnice?
    Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Všichni jsme teď nemocní, tak jsem tohle jídlo zvolila jako lék. Ale že to bude tak neskutečná mňamka jsem nečekala. No, přiznávám, že o křenové omáčce si děti myslí svoje, ředkev ale nezklamala.
    Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No paráda! Mám radost, že jste měla odvahu to zkusit :) Brzy se uzdravte!

      Vymazat