80 g sojového granulátu uvaříme půl hodiny v půl litru zeleninového vývaru. V hluboké pánvi na třech lžících olivového oleje necháme zesklovatět stroužek česneku a cibuli pokrájené nadrobno. Dva pórky omyjeme a nakrájíme na kolečka, pokud máme čerstvý, křehký pórek, přidáme ho do salátu syrový, pokud máme starý a tuhý (jako jsem měla já), přidáme jej k cibuli a česneku a společně osmahneme. Do pánve přidáme uvařené sojové maso a ještě chvíli opékáme, nakonec přidáme 120 g červené čočky, zalijeme vývarem, ve kterém se vařilo sojové maso a pět minut povaříme. Vmícháme uvařené těstoviny, necháme trochu vychladnout a zalijeme dresinkem připraveným ze 150 ml bílého jogurtu, 3 lžic olivového oleje, 3 lžic vinného octa, 1 lžičky tekutého medu, čerstvě mletého pepře a soli. Nakonec vmícháme misku čerstvě natrhaných mladých březových lístků.
více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu
Žádné komentáře:
Okomentovat