KAPUSTA S MRKVÍ A JOGURTOVOU OMÁČKOU

Měla jsem hroznou chuť na brambory a ve špajzce kapustu a mrkev. Taky spoustu vajíček (je jaro!), jogurt z farmy a divoké bylinky (konečně). Takže z toho vzniklo tohle a ač to možná nevypadá, je to moc moc dobrý :)
Na třech lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme jednu menší hlávku kapusty pokrájenou na nudličky a asi 6 mrkví nakrájených na dlouhé špalíky. Okořeníme pepřem, osolíme, přidáme lžíci lahůdkového droždí, podlijeme asi 150 ml vody a dusíme doměkka (asi 15 – 20 minut).
Uvaříme 4 vajíčka a žloutky utřeme se lžičkou dijonské hořčice, utřeným stroužkem česneku a lžící čerstvě nastrouhaného křenu, osolíme, přidáme 2 lžíce olivového oleje, lžíci balsamikového octa a 200 ml bílého jogurtu. Nakonec vmícháme misku nasbíraných bylinek (já nemám v zahradě zatím nic jiného než bršlici, smetanku, řebříček, divokou pažitku a kopřivy) a nasekané vaječné bílky.
Podáváme se šťouchanými brambory s máslem a jarní cibulkou.





více receptů na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat