KARÍ VEJCE S KOŘENĚNOU RÝŽÍ

Pro 4 milovníky indické kuchyně. Kdybych neměla svědomí, sežrala bych to všechno sama :)
Uvaříme 8 vajec natvrdo. Na lžíci slunečnicového oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme dvě lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru a ještě chvíli opékáme. Přidáme koření: lžičku čerstvě drceného římského kmínu, lžičku indického karí, lžičku Garam masaly, lžičku čerstvě drceného koriandru, konzervu krájených rajčat, šťávu z půlky citrónu a 150 ml smetany. Dusíme 5 minut, osolíme a opepříme. Podáváme s rýží:
Na lžíci slunečnicového oleje osmahneme sekaný stroužek česneku, lžičku kurkumy a lžičku čerstvě drceného koriandru, přidáme 200 g basmati rýže, ještě krátce osmahneme, zalijeme 400 ml zeleninového vývaru a na mírném ohni dusíme 15 minut doměkka. Vmícháme 120 ml bílého jogurtu, nasucho opražená slunečnicová a sezamová semínka, čerstvě mletý pepř, sekaný popenec nebo čerstvý koriandr a dosolíme.



více receptů najdete na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

2 komentáře:

  1. Dnes jsem tuto pochutinu nabídla muži a přijal ji velmi kladně, výborné jídlo. :)

    OdpovědětVymazat