100% vegan
1 kg brambor uvaříme ve slupce, oloupeme, nastrouháme najemno a vmícháme asi 150 g hladké mouky a lžičku soli. Rychle zpracujeme těsto konzistence asi jako na bramborové knedlíky, uděláme hada, nakrájíme kousky, které rozválíme dotenka a opékáme po obou stranách přímo na kamnech nebo na suché pánvi. Pracujeme rychle, stáním těsto řídne.
více ZDE
Mňam.. Tak je to jasné, zítra obědváme placky. :)
OdpovědětVymazatMňam.. Tak je to jasné, zítra obědváme placky. :)
OdpovědětVymazatvzdyt strasne lepi, jak se muzou delat na sucho? prilepily se mi i na neprilnavou panev (keramickou)....kdr nastala chyba?
OdpovědětVymazatPravděpodobně jste nepracovala dostatečně bryskně :) Stáním těsto skutečně řídne a lepí se a přidáním mouky se to nezachrání. Chce to trochu cviku, ale jakmile do toho přijdete, jde to ráz na ráz :)
Vymazat