ZELENINA S KROUPAMI

100% vegan
Den předem vypereme a namočíme 400 g ječných krup. Druhý den je scedíme a propláchneme čistou vodou. Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme kroupy a chvíli mícháme. Jakmile se začnou připalovat, zalijeme je 1 l zeleninového vývaru, přivedeme prudce k varu, teplotu zmírníme a dusíme doměkka asi půl hodiny.
Na dvou lžících oleje necháme v hluboké pánvi změknout cibuli pokrájenou na půlkolečka, přidáme jeden velký pastinák a tři mrkve nakrájené na nudličky a 5 -6 řapíků celeru pokrájených na kousky. Ochutíme lžící kořenicí polévkové směsi bez glutamanu a umělých aditiv, nejlépe v bio kvalitě, dvěma lžícemi sušeného lahůdkového droždí, okořeníme půl lžičkou muškátového květu a na středním ohni mícháme a opékáme asi 15 minut, dokud zelenina není měkká tak akorát na zkus, nesmí se rozvařit. Nakonec ochutíme 5 lžícemi kvalitní sojové omáčky, případně dosolíme.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat