Do mísy prosejeme 250 g hladké bílé mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky a uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme 20 g čerstvých kvasnic, zasypeme lžičkou cukru a s trochou vlažné vody rozmícháme na kašičku. Mísu zakryjeme utěrkou a dáme do tepla vzejít kvásek. Předem uvařených 200 g brambor najemno nastrouháme a vmícháme spolu se lžičkou soli, 150 ml mírně zahřátého bílého jogurtu a 4 lžícemi olivového oleje ke kvásku. Dobře zpracujeme pružné těsto a necháme ho v teple zakryté půl hodiny kynout. Na vále těsto ještě krátce prohněteme a rozdělíme na 16 stejných dílů, ze kterých tvarujeme dalamánky. Narovnáme je na plech, podélně nařízneme, potřeme vejcem, posypeme lněným semínkem a necháme ještě 15 minut dokynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut.
více ZDE
Vypadají krásně!
OdpovědětVymazatVydarili sa na jednotku. Musela som si síce pomoc náhradou sójového jogurtu (nebol doma na sklade) za rozmixované biele tofu s vodou a olejom, ale sú super ďakujem zdenka
OdpovědětVymazat