POMERANČOVÝ KOLÁČ

Do mísy prosejeme 270 g polohrubé mouky, 200 g celozrnné mouky a 1 polévkovou lžíci kypřicího prášku. Ušleháme 100 g hnědého třtinového cukru. 1 vanilkový cukr a 2 celá vejce do husté pěny. Rozpustíme 100 g másla a ušleháme ho s 200 ml ohřátého mléka, jemně nastrouhanou kůrou z jednoho velkého pomeranče, 50 ml pomerančové šťávy a vmícháme k vejcím s cukrem. Nakonec přidáme 100 g hrozinek a smícháme s moukou. Těsto rozetřeme do velké dortové formy nebo pekáčku a pečeme na 200 stupňů asi půl hodiny dorůžova. V rendlíčku rozehřejeme 4 lžíce kokosového oleje, vmícháme dvě lžíce javorového sirupu, půl lžičky skořice, 2 lžíce karobu a ozdobíme polevou upečený koláč. Povrch posypeme nahrubo sekanými mandlemi.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat