PLNĚNÉ KVĚTY DENIVEK

Zajímavá a vynikající pochoutka. Denivky můžete jíst i syrové v salátu nebo květy sušit a použít jako ochucovadlo.
Do mixéru vložíme po 50 g nasucho pražených slunečnicových semínek a mandlí, 10 šalvějových lístků, 2 stroužky česneku a rozmixujeme. Přilijeme 5 lžic panenského olivového oleje, osolíme, přidáme 2 krajíce bílého chleba a rozmixujeme na drobenku, kterou zvlhčíme rostlinnou smetanou na dobře tvarovatelnou pastu. 30 květů denivek opereme, vytrhneme pestíky a do každého vložíme lžičku náplně. Plněné květy narovnáme do vymaštěné zapékací misky. Na dvou lžících oleje osmahneme menší cibuli a dva stroužky česneku nasekané najemno, přidáme lžíci lahůdkového droždí, půl lžičky čerstvě tlučeného pepře a lžíci celozrnné špaldové mouky a umícháme jíšku. Vlijeme 150 ml mandlového mléka, osolíme a krátce povaříme do zhoustnutí. Omáčkou pokropíme květy v misce a pečeme na 200 stupňů dvacet minut až půl hodiny. Podáváme s pečivem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat