Na makovém mlýnku umeleme 50 g sezamu, v míse promícháme s půl lžičkou bylinkové soli, 150 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžícemi olivového oleje a 80 ml studené vody. Vypracujeme těsto, které vtlačíme do vymaštěné koláčové formy. Necháme zvýšené okraje a propícháme vidličkou.
Hlávku květáku rozebereme na růžičky a vaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a rozmačkáme vidličkou. 300 g mangoldu spaříme vroucí vodou, nasekáme a osmahneme na olivovém oleji, cibulce a dvou stroužcích česneku a vmícháme do květáku. Přidáme několik sušených rajčat naložených v oleji nakrájených na proužky, 100 g nahrubo nastrouhaného lahůdkového tofu, sůl a 250 ml sojové smetany. Navrstvíme na korpus a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat