Tenhle koláč vlastně úplně neztuhne ani po vychladnutí, pořád bude trochu krémový. Poněkud neuspořádaný vzhled ale zcela vynahradí lahodná chuť
V míse rukou promícháme 60 g másla, 50 g moučkového cukru a 170 g hladké mouky na drobenku, do které zapracujeme 1 vejce. Vzniklé těsto vtlačíme do vysoké koláčové formy a necháme zvýšené okraje. Propícháme vidličkou, půl hodiny chladíme a potom předpečeme 10 minut při 200 stupních.
V hrnku smícháme 200 ml světlé ovocné šťávy (já používám často mou oblíbenou stoprocentní hruškovou šťávu, protože má jemnou chuť a moučník díky ní nemusím tolik doslazovat cukrem), 50 g třtinového cukru a 100 ml vody a do tekutiny rozmícháme 100 g zakysané smetany, do které jsme zašlehali jeden sáček vanilkového pudingového prášku. Povaříme dvě minuty a necháme trochu zchladnout. Vmícháme 50 g másla a postupně 3 předem rozšlehaná vejce. Tento krém nalijeme na předpečený korpus a poklademe jahodami a meruňkami. Pečeme při 200 stupních 40 – 50 minut.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat