120 g bílých fazolí namočíme na tři hodiny do půl litru vody a uvaříme doměkka. 300 g kysaného zelí zalijeme v jiném hrnci 400 ml vody a také uvaříme doměkka. Vmícháme k fazolím a v hrnci po zelí rozpálíme tři lžíce oleje a osmahneme na něm dvě pokrájené cibule se lžící mleté papriky, přidáme 40 g celozrnné špaldové mouky a umícháme jíšku. Zalijeme 1 l vody, přidáme zelí s fazolemi, ochutíme domácím polévkovým kořením, dvěma lžícemi lahůdkového droždí, osolíme a povaříme do zhoustnutí. Pokud by byla polévka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Na talíři zdobíme naťovou cibulkou a jíme s (nejlépe domácím) kváskovým chlebem.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat