FENYKLOVÉ LODIČKY

Přes noc namočíme do vody 60 g slunečnicových semínek. Druhý den je scedíme a necháme okapat. Na dvě hodiny namočíme do vody 8 sušených rajčat a nakrájíme je na kousky. Jeden fenykl rozebereme na jednotlivé mističky.
Do misky dáme dvě lžíce salátových mořských řas (prodávají se v obchodech se zdravou výživou), přidáme lžičku citrónu a tři lžíce vody. Necháme pět minut stát. Do mixéru vložíme slunečnici, rajčata, himálajskou sůl, šťávu z poloviny citrónu, mořské řasy, 30 g piniových jadýrek a 40 g čerstvých špenátových lístků. Rozmixujeme a směsí plníme fenyklové lodičky. Dost špatně se to jí, máte náplň až na nose, ale je to vynikající :)


1 komentář:

  1. Fenykl já rád. Dobré a jednoduché jídlo je pouze z fenyklu, červené řepy a pomeranče. Fenykl nakrájet na jemné nudličky, červenou řepu na tenounká až průsvitná kolečka a nebo také na nudličky, promíchat se šťávou z jednoho pomeranče a druhý pomeranč přimíchat nakrájený na kousky. Zvláštní, ale lahodný.

    OdpovědětVymazat