ČOČKA S UZENÝM TOFU

Nejlepší uzené tofu, jaké jsem kdy okusila! Je to nejspíš novinka na našem trhu (značka Taifun), protože jsem ho nikdy dřív neviděla. Obsahuje mandle a sezamová semínka a je to doopravdy delikatesa. Skoro mi ho bylo líto přidávat do jídla :)
300 g hnědé čočky namočíme přes noc, druhý den propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme 500 ml horké vody. Přidáme bobkový list a vaříme 15 minut. 200 g uzeného tofu nakrájíme na malé kostičky, utřeme dva stroužky česneku a oboje vmícháme spolu se 150 g rajského protlaku, lžící sezamového (nebo jiného dobrého) oleje, solí a pepřem k čočce. Vaříme ještě 15 minut. Podáváme s něčím zeleným nebo s kysaným zelím.



2 komentáře:

  1. Moc lákavě to vypadá :-) Kde se dá, prosím, koupit Taifun tofu??

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, různá Taifun tofu mají v prodejnách Country Life: https://www.countrylife.cz/

      Smazat