SALÁT Z RŮŽIČKOVÉ KAPUSTY

Tenhle salát může posloužit i jako příloha, já si ho ale dala samotný k obědu a moc mi chutnal.

300 g růžičkové kapusty očistíme a uvaříme doměkka v páře. Necháme trochu zchladnout (kapustičky můžeme přepůlit) a promícháme se třemi nakrájenými řapíky celeru a dvěma naťovými cibulkami. Připravíme zálivku ze lžičky rýžového sirupu, soli, čerstvě mletého pepře, dvou lžic strouhaného křenu, lžíce balzamikového octa a dvou lžic olivového oleje. Dobře promícháme a necháme půl hodiny odležet.


3 komentáře:

  1. Opět kuchařská trefa! Růžičkovou kapustu mám doma, takže inspirace na její zpracování se víc než hodí! Ta křenová zálivka voní už na dálku :-))) Já růžičkou kapustu zbožňuji, výborná je i pečená v troubě nebo orestovaná na pánvi s dýní, vlašskými ořechy a bylinkami (tymián nebo rozmarýn se hodí výtečně).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, to zní opravdu skvěle! Vlašskými ořechy se snad nikdy nedá nic zkazit!

      Vymazat
  2. Salát jsem dnes vyzkoušela a pěju chválu - je výborný! Salát jsem si doplnila bílkovinou v podobě uzeného tempehu, který na mě koukal v lednici - orestovala jsem kostičky na sezam. oleji s drceným fenyklem a slunečnicovými semínky, zakápla tamari a touto dobrotou posypala hotový salát - mňam, brzy zase zopakuji ;-)

    OdpovědětVymazat