AFRICKÝ GULÁŠ

V původním receptu, který jsem našla na webu dasisko.sk, je špenát místo medvědího česneku a hotový pokrm je na talíři ozdobený praženými arašídy, které jsem vynechala. Vůně „guláše“ je díky arašídovému máslu opravdu zvláštní a příliš mi k fazolím a rajčatům nepasovala. Chuťově je ale skvělý. Když použijete dvojnásobné množství vody, dostanete polévku.
Přivedeme k varu půl litru osolené vody, vhodíme do ní pokrájenou cibuli, tři prolisované stroužky česneku a kousek nastrouhaného zázvoru. Vaříme půl hodiny a přidáme čtyři lžíce arašídového másla rozmíchaného ve 400 g krájených rajčat z konzervy, dvě plechovky propláchnutých červených fazolí a misku pokrájeného medvědího česneku. Povaříme deset minut a dochutíme limetkou, solí a chilli, pokud chceme. Na talíři zdobíme čerstvým koriandrem a jíme s chlebem nebo rýží.


Žádné komentáře:

Okomentovat