POVIDLOVÉ CELOZRNNÉ KOLÁČKY

Večer promícháme v míse 600 g celozrnné špaldové mouky (špaldová mouka ochotně kyne, doporučuji nenahrazovat ji jinou celozrnnou moukou), špetku soli a ½ lžičky instantního droždí. V rendlíku rozehřejeme 70 g kakaového másla v 380 ml mandlového mléka se lžící rýžového sirupu. Vlijeme k mouce a dobře zpracujeme na pružné hladké těsto, které zakryjeme pokličkou, aby těsto nevysychalo, a necháme 14 hodin kynout při pokojové teplotě. Druhý den těsto prohněteme a necháme v míse ještě dvě hodiny kynout. Z těsta vyválíme na vále hada, rozdělíme na 32 stejných dílů, které rozválíme na kolečka a narovnáme na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Potřeme rozehřátým kakaovým máslem, meruňkovými, jablečnými nebo švestkovými povidly a posypeme drobenkou připravenou z 50 g jemných ovesných vloček, 50 g mletých vlašských ořechů, 50 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžic rapadury (nebo cukru) a 40 g rozehřátého kakaového másla. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat