ZELENINOVÉ KARBANÁTKY S BYLINKAMI

Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 250 g nastrouhané cukety a 250 g nastrouhané mrkve, osolíme, okořeníme lžičkou kurkumy, lžičkou uzené papriky, pepřem a chilli podle chuti a dusíme deset minut na středním ohni. Nakonec vmícháme misku jarních bylinek (bršlice, kopřiva, pampeliška, sedmikráska, jitrocel, popenec, medvědí česnek, orsej, šťovík, kostival...) a necháme zavadnout. Sejmeme z plotny, a vmícháme 100 g mouky z červené čočky se 100 ml ovesného mléka. V pánvi rozpálíme olej na smažení a vkládáme do něj lžící karbanátky, které osmažíme po obou stranách dozlatova. Necháme okapat na ubrousku. Z tohoto množství dostaneme asi 12 karbanátků.
Podáváme s vařenými brambory a salátem.



2 komentáře:

  1. Evičko, prosim Vás, čím si fotíte? máte tak krásne a žiarivé fotky ♥♥♥
    pozdravujem zo Slovenska ♥ Elena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Olympusem E-M10 II, děkuji :)

      Vymazat