Přivedeme k varu 600 ml vody, 100 ml bílého vína, 80 ml vinného octa, 5 lžiček rapadury (nebo cukru), 2 lžičky soli, 2 hřebíčky a dvě kuličky nového koření. Vmícháme 300 g nakrájených hub a pět minut vaříme. Odstavíme a necháme 12 hodin v chladu. Scedíme, vymačkáme a promícháme s jednou nadrobno krájenou cibulí, nasekanou sterilovanou okurkou, solí, pepřem, drceným kmínem a 4 lžícemi sojanézy. Dáme vychladit.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
HOUBOVÝ SALÁT
Výtečný salát, můžete použít masáky nebo hlívu, doporučuji 
Přivedeme k varu 600 ml vody, 100 ml bílého vína, 80 ml vinného octa, 5 lžiček rapadury (nebo cukru), 2 lžičky soli, 2 hřebíčky a dvě kuličky nového koření. Vmícháme 300 g nakrájených hub a pět minut vaříme. Odstavíme a necháme 12 hodin v chladu. Scedíme, vymačkáme a promícháme s jednou nadrobno krájenou cibulí, nasekanou sterilovanou okurkou, solí, pepřem, drceným kmínem a 4 lžícemi sojanézy. Dáme vychladit.
Přivedeme k varu 600 ml vody, 100 ml bílého vína, 80 ml vinného octa, 5 lžiček rapadury (nebo cukru), 2 lžičky soli, 2 hřebíčky a dvě kuličky nového koření. Vmícháme 300 g nakrájených hub a pět minut vaříme. Odstavíme a necháme 12 hodin v chladu. Scedíme, vymačkáme a promícháme s jednou nadrobno krájenou cibulí, nasekanou sterilovanou okurkou, solí, pepřem, drceným kmínem a 4 lžícemi sojanézy. Dáme vychladit.
Štítky:
bezlepkové,
hlíva ústřičná,
Houby,
Saláty,
vegan
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

S hlívou vyzkouším, mám ji ráda.
OdpovědětVymazatHezké dny.
Alena