PEČENÁ SMĚS S HLÍVOU A CELEREM

Mám velmi ráda podobná jídla, něco pečeného, křupavého, bramborová kaše a zelenina k tomu. I když podobná jídla nejsou příliš fotogenická, vždycky si pochutnám.
Do pekáčku dáme tři lžíce olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, tři stroužky nasekaného česneku, 200 g na drobné kostičky nakrájeného celeru a 200 g tempehu, 400 g hlívy nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, okmínujeme, zamícháme, podlijeme třemi lžícemi vody, přiklopíme a hodinu pečeme při 200 stupních. Během pečení několikrát promícháme. Po hodině sejmeme pokličku a necháme ještě 15 minut dopéct. Vyjmeme z trouby a vmícháme dvě lžíce Shoyu. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.


Žádné komentáře:

Okomentovat