ROZMARÝNOVÁ MAST

Rozmarýn prokrvuje a zahřívá, hodí se tedy pro použití při bolestech zad, revmatických bolestech, podvrtnutí, namožení nebo natažení svalů a na různé zhmožděniny. Masáž rozmarýnovou mastí provádíme při zatuhnutí svalů, například trapézů nebo krční páteře při ofouknutí. Nanášíme na spánky při migréně a bolesti hlavy. Při nízkém tlaku masírujeme zlehka srdeční krajinu a levou paži. 
Jakmile se krev rozprodudí a začne rychleji cirkulovat, postižené svaly a klouby díky lepšímu okysličení odvádějí z nemocné tkáně zplodiny produkované zánětem a přivádí obranné buňky a živiny. Tak se naše bolístky lépe hojí.
Šanta má uklidňující účinky, pomáhá proti migréně a zevně dokáže zastoupit kostival.
Mast obsahuje nať rozmarýnu a šanty macerované týden ve slunečnicovém oleji. Přefiltrovaný olej je zahuštěn včelím voskem a bambuckým máslem.



7 komentářů:

  1. Paní Evo,uvedla by jste,prosím,přesnější recept na tuto mast?Mockrát děkuji a přeji ji Vám krásný deštivý den:)Světlana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, o deštivém dnu si můžeme nechat jenom zdát :(
      Přesný recept nemám, mast jsem dělala od oka, přibližně 2 lžíce vosku na 250 ml oleje, ale můžete ji připravit podle tohoto receptu: https://kucharkazesvatojanu.blogspot.com/2018/05/bezovy-krem-proti-akne.html

      Vymazat
  2. Dobrý den, také by mě zajímal recept, zrovna ležím s migrenou od ztuhlé krční páteře, prášky vůbec nezabraly. Máte to vyzkoušené že funguje ? Moc děkuji Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, odpověď na komentář výše vám snad pomůže.
      Měla by pomoci masáž krční páteře od zkušeného maséra a pravidelné cvičení, rozmarýnová mast podpoří prokrvení, které je potřeba ke zlepšení. Hezký den.

      Vymazat
    2. Děkuji. Hezký večer. Eva

      Vymazat
  3. Paní Evo, děkuji za váš recept na mast. Je to naprostá bomba. Trpím na bolesti krční páteře ztuhlou šíji a vždy jsem brala prášky od bolesti. Co jsem udělala mast jsem bez prášku. 😉 Zajímalo by mě jestli jste recept vymyslela nebo odněkud převzala. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept jsem vymyslela, ale to, že rozmarýn prokrvuje a tím napomáhá hojení je samozřejmě věc známá po staletí :)

      Vymazat