POLENTOVÝ KOLÁČ S RAJČATY A OŘECHY

Výborný slaný koláč, a pokud použijete jiné rostlinné mléko než ovesné, bude i bezlepkový. Ořechy nevynechávejte!
150 g kukuřičné polenty vložíme do hrnce se silným dnem, zalijeme 250 ml ovesného mléka a 250 ml vody, osolíme, vmícháme sekanou petrželku a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí, trvá to asi 10 minut. Odstavíme a promícháme se 100 g strouhaného rostlinného sýru. Pekáček o rozměrech asi 20/30 cm vymastíme olejem a mokrými prsty do něj polentu upěchujeme. Poklademe 120 g špenátových listů, 500 g oloupaných a nakrájených rajčat a 80 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů. V 200 ml ovesné smetany rozmícháme sůl a pepř a koláč jí stejnoměrně zalijeme. Pečeme při 180 stupních asi 45 minut.


2 komentáře:

  1. Dobrý den paní Evo,
    Váš blog je mi velkou inspirací. Dost často projdu zahradu a sklep, abych zjistila, co vlastně doma máme. Podle toho si najdu na Vašich stránkách recept. Jen jsi jej drobně upravím podle našich zvyklostí (nejsme vegani), případně na zahradě doplním, co potřebuji a s výsledkem jsem vždycky spokojená - jako třeba s tímto koláčem.
    Musím říci, ze nejvíce to z celé rodiny vždycky chutná mně, někteří to snědí, protože snědí všechno a někteří brblají, protože jsou prý v naší rodině hrozní chudáci - maso skoro nikdy a pořád jen zelenina ze zahrady :-)
    Ale aspoň zbyde víc pro mě :-)
    Ať se Vám daří.

    OdpovědětVymazat