RÝŽOVÁ MISKA S ČERVENOU ČOČKOU A CUKETOVÝMI KULIČKAMI

200 g červené loupané čočky a 200 g rýže basmati namočíme večer každé zvlášť do teplé vody se lžící jablečného octa.
Druhý den oboje propláchneme v cedníku a necháme okapat. 
Na lžíci oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, vložíme propláchnutou rýži, osolíme a chvíli opékáme. Jakmile se začne rýže přichytávat, zalijeme ji 400 ml horké vody, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme vydusit vodu.
Propláchnutou čočku vložíme do hrnce, osolíme, okořeníme lžičkou uzené papriky, zalijeme 200 ml horké vody a vaříme 10 – 15 minut. Necháme pod pokličkou dojít na vypnuté plotýnce.
400 g oloupané a jadýrek zbavené cukety nastrouháme najemno a v míse promícháme se solí, utřeným stroužkem česneku, bylinkami (dobromysl, majoránka, petrželka, libeček...), 100 g mletých slunečnicových semínek a 400 g hrachové mouky (nebo Hrašky). Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů na plechu vytřeném olejem 30 minut dozlatova.
Dohladka rozmixujeme 130 g vyloupaných arašídů, jednu nakrájenou červenou cibuli, sůl, chilli, šťávu z 1/2 citrónu, 1 lžičky agávového sirupu, 3 lžic Tamari a 80 ml vody. Máme omáčku.¨




Žádné komentáře:

Okomentovat