HRUŠKOVÝ KOLÁČ S JÁHLAMI

Inspirace pochází ze stránky Jíme jinak, je vhodný především pro skalní příznivce zdravé výživy  
250 g jahel propláchneme a narovnáme do pekáčku (20/35 cm), který nemusíme vymazávat. Do mixéru vložíme 100 g datlí bez pecek, 40 g strouhaného kokosu, špetku soli, 2 lžíce dobrého oleje, 500 ml libovolného rostlinného mléka, 500 ml vody a šťávu z půlky citrónu. Rozmixujeme dohladka a opatrně nalijeme na jáhly v pekáčku. Pečeme při 170 stupních 30 minut, vyjmeme z trouby a poklademe půkami oloupaných a jádřince zbavených hrušek. Posypeme drobenkou ze 150 g pohankové mouky (drobenka se po upečení hodně sype, tak komu to nevadí, dejte raději špaldovou), 3 – 4 lžic kokosového oleje, 2 lžic agávového sirupu nebo jiného sladidla, lžičky mleté vanilky a strouhané kůry z jednoho bio citrónu. Vrátíme do trouby a ještě asi 30 minut dopečeme.


Žádné komentáře:

Okomentovat