SAŠIN KOLÁČ

Naše nejmladší dcera Saša ráda mlsá a není líná si něco uvařit nebo upéct sama. Tenhle koláč udělala už mnohokrát a je opravdu výborný. Patří mezi „mokré“ koláče, nejlépe se jí lžičkou.
Z 200 g celozrnné špaldové mouky, 4 lžic kakaa, 3 lžic lněného, 3 lžic slunečnicového a 3 lžic konopného semínka, půl lžičky skořice, 2 lžiček kypřicího prášku, špetky soli, 2 najemno strouhaných jablek, 350 ml vody a 2 lžic datlového sirupu umícháme kašovité těsto, které rozetřeme do menšího vymaštěného pekáčku (20/30 cm) a při 180 stupních pečeme asi 25 minut. Necháme vychladnout a zalijeme pudingem uvařeným z 500 ml sojového mléka, 1 sáčku vanilkového pudingu a dvou lžic agávového sirupu. Postrouháme hustě bezmléčnou hořkou čokoládou a dáme vychladit.



4 komentáře:

  1. Dobrý den, nechybí v receptu nějaká tekutina do toho těsta ? Měla jsem to moc suché. díky Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem koláč upekla. Těsto bylo vážně suché, tak jsem přidala trochu mandlového mléka a sezamového oleje. Koláč po upečení byl ale velmi tuhý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jednou se omlouvám, v receptu je to už opraveno, nezlobte se. Občas se vloudí chybička, i když všechno pečlivě kontroluji, jsme jen omylní lidé.

      Vymazat