KAPUSTIČKOVÁ POLÉVKA

Na záhonu máme ještě spoustu růžičkové kapusty, která patří mezi nejzdravější zeleninu vůbec. A v té domácí je navíc maximální množství živin a prospěšných látek. Polévka je vynikající.
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm 600 g očištěných kapustiček. Okořeníme bylinkovou solí a muškátovým oříškem, zalijeme 1 l vody nebo zeleninového vývaru. Vaříme doměkka asi 20 minut, odebereme 10 kapustiček a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme 200 ml rostlinné smetany, opepříme, ochutíme lžící lahůdkového droždí a prohřejeme. Na talíři zdobíme petrželkou (také přežívá v záhonu) a kapustičkami.


2 komentáře:

  1. Ojoj, růžičkovou kapustu zbožňuji, také mám doma ještě zásobu, i když čerstvou kupovanou, takže polévku rozhodně hned zítra vyzkouším! Děkuji za skvělý "polévkový" tip na poslední den v roce 2018 ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem měla pár kapustiček a udělala z nich Vaší polívku.Lituju akorát toho,že jsem jich měla jenom pár a byla z toho jen jedna porce :-).Polívka byla opravdu vynikající.Děkuji Evi :-)!

    OdpovědětVymazat