KVĚTÁK S TEMPEHEM

Recept jsem nevymyslela, ale opsala z internetu, nenapsala jsem si bohužel odkud, taky kdybyste ho poznali, doplním autora.
Hlávku květáku rozebereme na růžičky a pulzně rozmixujeme v robotu na takové větší drobečky velikosti rýže.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Po chvíli přidáme dva stroužky česneku, lžíci mleté papriky a chilli podle chuti. Krátce opečeme, aby se paprika nespálila, a vmícháme 200 g na kostičky nakrájeného uzeného tempehu a květák. Osolíme, dobře promícháme, podlijeme 50 ml horké vody a dusíme 5 – 10 minut, květák se nesmí rozvařit, musí zůstat trochu křupavý. Podáváme se salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat