LAHODNÝ CIZRNOVÝ SALÁT

Večer namočíme 200 g cizrny do vody se lžící jablečného octa (kvůli aktivaci fytázy) a druhý den ji v čisté vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat a zchladnout.
Večer předem též namočíme 100 g kešu oříšků, druhý den je propláchneme v cedníku, vložíme do mixéru, přidáme 1 stroužek česneku, 1 lžíci chilli pasty, sůl, šťávu z půlky citronu, 100 ml vody, a rozmixujeme na hladký krém.
Na hodinu namočíme lžíci salátových mořských řas do vody okyselené octem nebo citronem, poté vymačkáme.
V míse promícháme uvařenou cizrnu, mořské řasy, 100 g řeckých oliv, kešu krém a 100 g baby špenátu. Ihned podáváme.


2 komentáře:

  1. Odkiaľ beriete toľko inšpirácie ? To je úžasné:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :) většinou potřebuji něco spotřebovat (v tomto případě špenát), tak přemýšlím, co s tím

      Vymazat