JARNÍ POLÉVKA ZE SÓJI A RAJČAT

Velký mrazák pokládám za velmi užitečný spotřebič. Přes léto a během podzimu ho naplníme až po okraj vlastní zeleninou, ovocem (i sušeným), mákem, vyloupanými ořechy a předem uvařenými luštěninami. U těch díky tomu odpadá zdlouhavé namáčení a vaření. Tahle skvělá polévka využívá právě zmražené potraviny a k tomu čerstvé jarní divoké bylinky.
Na dvou lžících oleje zlehka osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme 700 g oloupaných a nakrájených rajčat, 350 g předem uvařených sójových bobů, okořeníme špetkou pískavice, lžící Bambovy soli, sušeným aromatickými bylinkami (šalvěj, rozmarýn, tymián, oregano), zalijeme 1 l vody, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Můžeme částečně pomixovat ponorným mixérem. Na talíři zdobíme bylinkovým pestem: rozmixujeme dohladka 50 g vlašských ořechů, misku jarních bylinek (kopřiva, česnek medvědí, bršlice, popenec, řebříček, ptačinec...), stroužek česneku, sůl a 3 lžíce panenského olivového oleje.



Žádné komentáře:

Okomentovat