DVOUBAREVNÁ BÁBOVKA S MRKVÍ

Zajímavá, moc dobrá bábovka, tentokrát s vajíčky, vyzkoušejte!
50 g hrozinek namočíme přes noc do 5 lžic rumu. V míse promícháme 400 g polohrubé mouky (část můžeme nahradit celozrnnou špaldovou), 2 lžičky kypřicího prášku, 1 lžičku skořice, lžičku strouhané citronové kůry, špetku soli a 100 g kokosového cukru (nebo obyčejného cukru). Vmícháme 200 g najemno strouhané mrkve a hrozinky v rumu. V jiné míse rozšleháme 100 ml oleje, 3 celá vejce a 200 ml rostlinné smetany. Tekutou složku vlijeme do sypké a promícháme.
Ve vodní lázni rozehřejeme 400 g kokosového krému (prodává se v tuhých bločcích) a dobře ho rozmícháme s 1 vajíčkem, 100 ml rostlinné smetany a 4 lžícemi rýžového sirupu (nebo 2 lžícemi cukru). Do vymaštěné a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme polovinu mrkvového těsta, pak dáme kokosový krém a zakryjeme druhou polovinou těsta. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme 40 minut, zakryjeme alobalem a ještě 40 minut dopečeme. Necháme zcela vychladnout a až poté vyklopíme.



2 komentáře:

  1. prosím Vás a kde kupujete kokosový krém, prípadne cím by sa dal nahradit? dakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krém kupuju v obchodě s čajem, kořením a specialitami indické kuchyně, nahradit by asi šek kokosovým mlékem z plechovky, to už by se pak nepřidávala rostlinná smetana

      Vymazat