MĚSÍČKOVÝ OLEJ

Jedná se o výluh v oleji, pravý měsíčkový olej se připravuje jinak. 
Okvětními lístky měsíčku naplníme sklenici (doporučuji přidat list bršlice kvůli plísním) a zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby byly lístky ponořené. Zahříváme půl hodiny ve vodní lázni asi na 60 stupňů, zavíčkujeme a necháme na slunci louhovat týden. Denně protřepeme. Po týdnu scedíme skrze plátno do tmavých lahviček a uchováme v chladu.
Používáme na potírání při kožních plísních, exémech, zánětech, popáleninách, omrzlinách a proleženinách. Dobře pomáhá léčit křečové žíly, popraskanou kůži, spáleniny od slunce, akné, různé rány, vředy, hemoroidy, pohmožděniny a kuří oka. Můžeme kapat do ucha při zánětu a potírat dásně při paradontóze. Při bolestech střev může pomoci jemná masáž břicha měsíčkovým olejem.
Měsíčkový olej rozhodně nevoní, zato je krásně žlutý 



více ZDE

3 komentáře:

  1. Pěkný den přeji všem, chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte jak vyrobit pravý měsíčkový olej. Předem děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měsíčkový olej získáte tak, že čerstvé okvětní lístky nacpete do lahve, vzduchotěsně ji uzavřete a necháte 14 dnů na plném slunci. Květy pustí zlatou šťávu, onen olej, který se usadí na stěnách lahve. Do láhve nalijete 60% líh, ve kterém olej rozpustíte nebo opatrně vysypete květy a olej konzervujete jiným způsobem, třeba ho přimícháte do masti.

      Vymazat
  2. Skvělé Stránky .. Děkuji! ..

    OdpovědětVymazat