SVATOJANSKÝ DORT S ČERNÝM RYBÍZEM

Černý rybíz je moje oblíbené ovoce, teď je jeho čas a já se jím každý den nacpu k prasknutí. 
Tenhle dortík využívá unikátní chuť černého rybízu a ostatní ingredience ji jen podtrhnou. Zkuste ho!
V míse připravíme drobenku ze 150 g celozrnné špaldové mouky, 50 g jemně mletých kešu oříšků, 50 g třtinového cukru, 80 g másla a lžičky kypřicího prášku. Polovinu vtlačíme do menší vymaštěné rozevírací dortové formy. Rozmixujeme 500 g ricotty, nejlépe té domácí (album Ostatní pokusy), 500 g bílého jogurtu, 100 g medu a 40 g kukuřičného škrobu. Náplní naplníme drobenkový korpus, posypeme hustě černým rybízem a zbytkem drobenky. Pečeme na 200 stupňů asi 50 minut. Krájíme zcela vychladlé.


více ovocných moučníků najdete ZDE

3 komentáře:

  1. Hmmm, vypadá moc lákavě. Zítra ho vyzkouším:-)

    OdpovědětSmazat
  2. Povedl se, místo rybízu jsem dala borůvky. Má tu velký úspěch, večera nejspíš nedožije:-) Vřelé díky za tenhle skvělý recept.

    OdpovědětSmazat
  3. Vyzkoušeno, je to super, díky!

    OdpovědětSmazat