CHLUPÁČE S HOUBAMI

Očistíme a nakrájíme 300 – 400 g hub a dáme je se lžící vody, solí a kmínem vydusit. V pánvičce rozpálíme lžíci oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli s kmínem. Přidáme houby a za občasného promíchání opražíme dozlatova. Opepříme a dáme stranou.
750 g cibule nakrájíme na kostičky a na čtyřech lžících oleje smažíme půl hodiny na středním plameni dozlatova, občas promícháme.
Nastrouháme najemno 700 g syrových brambor, dáme je do cedníku prokapat, vodu vylijeme a usazený škrob vmícháme k bramborám. Nastrouháme najemno 900 g vařených oloupaných brambor a vmícháme je k syrovým. 20 g Hrašky rozmícháme dohladka se 40 ml vody, necháme deset minut odstát a přidáme k bramborám. Nakonec vmícháme sůl a 150 g polohrubé mouky a dobře zpracujeme rukou tužší těsto.
Přivedeme k varu větší množství osolené vody, malou lžičkou vykrajujeme knedlíčky a vhazujeme je do vroucí vody. Raději vaříme nadvakrát, aby se nám neslepily. Vaříme 3 – 5 minut od vyplavání na hladinu.
V míse promícháme chlupaté knedlíky, cibuli a houby. Podáváme s kyselou okurkou.



víceZDE

2 komentáře:

  1. Dobrý den, dnes jsem vařila a povedly se, jen z poloviční dávky a s kysaným zelím a šunkou. Na podzim udělám s houbami :-) děkuji za recept.

    OdpovědětVymazat