200 g světlé pohanky propláchneme a zavaříme do 1 l vroucí osolené vody okořeněné kurkumou, ztlumíme plamen a po 10 minutách přidáme 150 g propláchnuté červené čočky a dovaříme ještě 10 minut. Necháme vychladnout.
Na dvou lžících oleje osmahneme velkou cibuli a 4 stroužky česneku pokrájené nadrobno, přidáme kousek čerstvého zázvoru najemno nastrouhaného, lžičku tlučeného koriandru, lžičku kari koření a lžičku garam masaly. Mícháme, dokud se koření krásně nerozvoní. Do pánve přidáme čtyři lžíce domácího rajského protlaku a špetku chilli. Pár minut zahříváme do zhoustnutí a odstavíme. Po vychladnutí smícháme čočku, pohanku a směs koření (podle chuti dosolíme)a tvoříme kuličky. Podáváme je na listech salátu, přelité mírně osoleným jogurtem ochuceným citrónovou šťávou.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat