MERUŇKOVO-OŘÍŠKOVÝ KOLÁČ

Bez cukru, bez tuku.
V misce smícháme 60 g jemných ovesných vloček, 50 g medu, 100 g nasekaných sušených meruněk, 50 g sekaných lískových oříšků a 300 ml šťávy z červené řepy a jablek (použila jsem 100% šťávu značky Rubín). Dobře promícháme a necháme půl hodiny odpočinout. Vmícháme 125 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli a 1 lžičku kypřicího prášku. Vymastíme menší plech a těsto do něho rozprostřeme. Pečeme na 200 stupňů půl hodiny.
130 g jahel propláchneme v sítu několikrát vroucí vodou, abychom je zbavili hořkosti a uvaříme je ve 400 ml sojového mléka na hustou kaši, necháme ji trochu zchladnout, vmícháme do ní 50 g medu a rozmixujeme dohladka. Nasucho opražíme 70 g lískových oříšků, oloupeme je a nadrobno nasekáme v mixéru nebo nastrouháme. Většinu oříšků vmícháme do jahelného krému a ten rozetřeme na upečený ovocný korpus. Povrch posypeme zbylými oříšky a dáme vychladit.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat